Zet verborgen functies in Windows gemakkelijk uit!

   
   
 

 


 
   

Windows doet, zonder dat je het merkt, van alles om je computergedrag door te sluizen naar servers van Microsoft. Windows zoekt vaak automatisch contact met het internet. De windowsklok ijkt zich automatisch aan een klok op internet. Als je een muziek cd afspeelt, zoekt Windows Mediaplayer op internet de titels op. Ook wordt dan gelijk op een andere server opgeslagen, welke cd's je aan het sfspelen bent. In Windows zitten veel automatische functies. Soms kan dat handig zijn, maar vaak is dat irritant en je privacy wordt ook nog eens aangetast! Meestal is het uitzetten van die functies een hele klus.

Met het gratis en Nederlandstalig programma xp-AntiSpy kun je veel van die functies gemakkelijk uitschakelen! Het programma hoeft niet geïnstalleerd te worden en eigenlijk gebruik je het maar één keer. Weet je niet wat een functie inhoud? Ga er dan met de muis opstaan en de toelichting wordt onderin getoond.

Eén van de handigste instellingen is het bandbreedte limiet uitschakelen. Standaard heb je maar 80% van je bandbreedte voor jezelf. De rest wordt vrijgehouden voor Windows, die daar nauwelijks gebruik van maakt.
De meeste instellingen kunnen terug gezet worden via het menu 'Special', maar bijvoorbeeld de deinstallatie van Windows Messenger niet meer. Dus pas op, wat je aanpast!

Zie hieronder voor de mogelijkheden:
(het screenshot is uit Windows XP, maar het programma werkt ook voor Windows Vista en Windows 7)
 

screenshot van XP-antispy in Windows XP


Systeemeisen: windowsprogramma Windows 2000/XP/Vista/7

Klik hier om xp-AntiSpy V3.41 te downloaden. (-1 MB ZIP)