Hitman Pro: wapen tegen schadelijke software

   
       

Last van popup-schermen die telkens open springen? Ongewenste werkbalken in Internet Explorer? Een vervelende startpagina die niet is te wijzigen? En wordt je pc steeds trager? Grote kans dat je pc dan is besmet met spyware of adware! Maar wat is dat?

Naast virussen en spam vormt spyware een van de grootste plagen op internet. Het is een stukje software dat los of met een programma (bijvoorbeeld: KaZaA of MSG-Plus) geïnstalleerd wordt. Dus zonder dat jij het wilt en helemaal verborgen. Het programma verzamelt informatie over je pc, dus welke email je ontvangt, welke internetpagina's je bezoekt, je interesses enzovoort. Het programma stuurt die informatie via internet naar een commercieel bedrijf. Dat bedrijf speelt dan in op jouw interesses. Maar dit verhaal is nog de zachtste vorm van spyware. Sommige spyware maakt gebruik van beveiligingslekken in je browser en installeert zich automatisch. En het is bijna niet van je pc te verwijderen.

Wat kun je er tegen doen? Er bestaan wel programma's om spy en adware te verwijderen, zoals Ad-aware of Spybot Search & Destroy, maar een vervelend nadeel van deze programma's is dat ze steken laten vallen (wat het ene programma niet kan, doet het andere weer) en ze werken slecht samen. En veel mensen hebben er helemaal geen zin in, om elke week een paar programma's op te starten, updates binnen te halen en je computer te laten scannen. Dat is een tijdrovend klusje dat toch elke keer weer terug komt. De oplossing? Hitman Pro!

Hitman Pro scant je gehele computer op zoek naar uitvoerbare programma's en automatisch startende software. Bestanden die als niet veilig worden aangemerkt, die worden naar de online scanwolk gestuurd. Dit is een database waar alle schadelijke software in staat. Wanneer een bestand wordt aangemerkt als 'schadelijk', dan kun je het in de quarantaine zetten, negeren of gelijk verwijderen.

 
Hitman Pro

Systeemeisen: windowsprogramma Windows XP/Vista/7

Klik hier om Hitman Pro te downloaden. (7 MB)

Let op: het programma is 30 dagen gratis te gebruiken (meestal lang genoeg om alle schadelijke software voor definitief te verwijderen), daarna kan nog wel de scanfunctie gebruikt worden, maar de reparatiefunctie (quarantaine/verwijderen) werkt dan niet meer.